RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Ворог перекинув у Сєвєродонецьк 7 БТГр, але його було зупинено: Залужний розповів про складну ситуацію у місті

Російські окупанти перекинули у Сєвєродонецьк до семи батальйонно-тактичних груп, мають десятикратну вогневу перевагу, але ЗСУ вдалось зупинити їх. Також ворог обстрілює Харків, Чернігівську та Сумську області, українські захисники ведуть вогонь у відповідь.

Читайте також нашу хроніку: Ракетний удар по Чорткову та бої на Херсонщині: онлайн війни 12 червня

Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний на своєму каналі у Telegram.

"Незважаючи на щільний вогонь, нам вдалося зупинити противника", - наголосив він.

Залужний розповів голові об’єднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі, що російські бойовики зазнали невдачі на Луганському напрямку. Щоб помститися, вони відновили обстріли житлових кварталів Харкова. Це вимагає від ЗСУ "адекватних дій".

Крім того, наразі рашисти продовжують обстріли артилерією та мінометами по підрозділам української оборони у Чернігівській та Сумській областях. ЗСУ відкривають вогонь у відповідь.

Раніше "Апостроф" інформував, попри 10-разову перевагу окупантів в артилерії та РСЗО, бронетехніці та авіації, українські військові на окремих напрямках перейшли до контрнаступальних дій.

Як раніше повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, станом на вечір неділі, 12 червня, ворог б’є з РСЗВ по Сєвєродонецьку, рветься до Бахмута і був битий під Слов’янськом і Попасною.