Щоб перці виросли м'ясистими та великими, їх необхідно правильно удобрювати. Використання золи є простим і доступним кожному способом виростити пружні плоди.
Читайте також: Як закрити вдома солодкий перець на зиму та не зіпсувати закуску: рецепт та поради
Про це повідомляють БелНовини.
Липень вимагає особливого підходу до культури, що вирощується, в плані підживлення, оскільки зелену масу овоч вже наростив і тепер головним завданням залишається надати соковитість і м'ясистість самим плодам.
Одним з найпопулярніших, доступних та дешевих способів є використання золи, проте, варто враховувати, що велика кількість речовини загубить перець. А ось грамотне дозування допоможе досягти потрібного результату - як правило, для підживлення використовують сто грамів золи, які попередньо розчиняються у відрі води.
Загалом, підгодовуючи перець, варто орієнтуватися на наявність у добриві калію, фосфору та магнію, а також азоту, але в обмеженій кількості.
Раніше ми писали, як боротися із хворобами рослин та шкідниками.