RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Чи можна по броні від мобілізації виїхати за кордон: є чітка відповідь

В Україні деякі категорії військовозобов'язаних громадян мають право отримати відстрочку від мобілізації за допомогою "броні". Деякі військовозобов'язані мають право виїхати за кордон, але для цього їм необхідно мати низку документів.

Про це повідомив finance.ua.

Для перетину кордону таким військовозобов'язаним необхідно мати кілька документів:

  • посвідчення про відстрочку ("бронь", тобто витяг із наказу Мінекономіки);
  • повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, на якому якраз перебувають заброньовані військовозобов’язані.
  • документи про відрядження (витяг із наказу про відрядження, або посвідчення про відрядження, або лист-звернення до Державної прикордонної служби України, в якому керівник компанії зазначає, що відповідна посадова особа відряджається для виконання службових обов’язків за кордоном);

Свідоцтво про відстрочення від призову під час мобілізації та повідомлення про взяття на спеціальний військовий облік можна оформити у територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки військовослужбовців після отримання так званої "броні".

Раніше ми писали, що виписка повісток "на коліні" може трактуватися як порушення українського законодавства, а саме як підробка документів. Такі дії не відповідають принципам верховенства права.