RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Окупанти відкрито обстрілюють Донецьк з метою дискредитації ЗСУ: відеофакт

Упродовж 13 червня російські окупанти обстрілюють Донецьк з метою дискредитації Збройних сил України. Жителі стверджують, що вогонь відкривають із самого міста.

Відеодокази публікують у мережі.

Зокрема, журналіст Денис Казанський зазначив у Telegram, що на відео чітко чутно мінус, а через дві секунди - приліт. Він зауважив, що ситуація аналогічна з тією, що була у Луганську 2014 року, коли росіяни обстрілювали самі себе.

"По центру Донецька б'ють із території, підконтрольної окупантам. Виходячи з лінії фронту не було б чути у центрі міста", - зазначив він.

Примітно те, що навіть представники так званої "ДНР" визнають, що діється щось незрозуміле. Йдеться про "депутата народної ради" Олега Фролова, додав журналіст.

"Вихлоп – 2 сек. розрив. Я тупо не розумію, що відбувається", - цитує він "депутата".

Пабліки у Telegram теж публікують відео обстрілів росіянами окупованого Донецька, що видають за обстріли ЗСУ.

"Російські військові злочинці продовжують святкувати День Росії, обстрілюючи місто. Чітко чути залп і через 2-3 секунди приліт. Також повідомляється про пожежу у селищі Оленівка, де перебувають українські полонені воїни з Азовсталі", - йдеться у дописі.

Ситуацію прокоментував і радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Він наголосив, що, зокрема, маріупольці знають, що таке коротка пауза - це коли стріляють дуже близько. У даному випадку - з тієї частини Донецька, де одні росіяни.

"Донецьк знов обстріляв сам себе. Ну, точніш, росіяни заради призиву Пушиліна “Путін введі войска” цілий день обстрілювали самі себе. Не соромлячись це знімати для бовдурів. От яскравий приклад від пропагандистів. Спочатку він говорить “міномет 120-й”. І тут же чутно постріл-втручання менш за пару секунд", - написав він.

Посадовець застеріг, що подібне чекає й Маріуполь, адже росіяни при наступі ЗСУ почнуть обстрілювати містян, щоб не дати прокинутись спротиву.

"Тож, перше - маріупольці біжіть якнайшвидше. Хай через Росію до нормальних країн. Друге - практика обстрілу мирного населення росіянами в дії завжди. Бо люди для них не варті нічого", - додав він.

Як повідомлялося, російські окупанти зазнають суттєвих проблем з комплектуванням підрозділів, які здійснюють штурм на Донбасі.