RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.90
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  39.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Як збільшити врожай огірків у теплиці: поради бувалих городників

Городники діляться порадами, що потрібно робити для збільшення врожаю огірків у теплицях та на відкритому ґрунті.

Про це повідомляє Sad-ogorod.

Для гарного врожаю огірків у теплиці потрібно підняти рівень вуглекислого газу, поставивши ємність, наповненої гноєм та водою, а також мульчувати ґрунт. Мульчування буває різним: коли спекотно - підійде тирса та листя, які підтримають вологість ґрунту, однак у вологу погоду спровокують виникнення грибка. Підійде висушена трава, керамзит, гравій та щебінь, агроволокно чорного кольору. Останнє - не дасть прорости бур'янам, а агроволокно білого кольору - підходить при перепадах температур. Компост краще використовувати в холодну пору.

Рослини потрібно також підгортати, попередньо розпушивши ґрунт.

У відкритому ґрунті збільшити урожай огірків допоможе підгодівля. Зокрема, городники кажуть, що для цього підійде коров'як (1:10) раз на два тижні, перепрілий гній (на 1 квадратний метр ґрунту 5-6 кілограмів), курячий послід (20: 1).

До середини липня підходить для підгодівлі суперфосфат, аміачна селітра, сечовина та калійна сіль.

Можна вдатися до ще таких народних методів підживлення, які допоможуть продовжити урожай огірків: 200 грамів золи, розвести у 10 літрах води, додавши 1 столову ложку меду, розведену в одному літрі води. Дріжджовий метод: взяти 2 столові ложки цукру, додати 10 літрів води та 10 грамів пивних дріжджів, 50 літрів води.

Поливати огірки водою температурою 19-25 градусів для врожаю потрібно рано вранці. Води в лунках має бути багато, однак не потрібно намочувати листя. До моменту поки не з'являться квітки - полив треба обмежити.

Ще радять змішати молоко з водою в співвідношенні 1:10, це гарантує зростання плодів завдяки вмісту в молоці калію.

Раніше ми розповіли, як правильно вирощувати огірки та помідори у відкритому ґрунті.