RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Бронювання ФОПів від мобілізації: що каже закон

Все більше і більше найманих працівників під час воєнного стану цікавляться, чи може роботодавець забронювати їх від призову до армії - тим же питанням цікавляться і роботодавці.

Про те, чи може ФОП подати звернення на бронювання самого себе, повідомили фахівці robota.ua.

На даний момент бронювання ФОП та його працівників від призову до армії неможливе – ні ст. 25 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", ні постанова Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 року "Деякі питання бронювання військовозобов'язаних в умовах правового режиму військового стану", не визначають фізичних осіб-підприємців у переліку тих, хто може бронювати військовозобов'язаних.

Раніше "Слуги народу" подали до парламенту законопроект, у якому йдеться про відстрочку від призову. Автори документа зазначають, що хочуть допомогти українцям, які не готові захищати країну зі зброєю в руках, не ховатися від можливої мобілізації, а зміцнювати економіку та обороноздатність держави.

Також в Україні пом'якшили вимоги для перетину кордону військовозобов'язаними водіями під час воєнного стану – за наявності обґрунтування та на певний строк деякі категорії можуть виїжджати за межі країни.