RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Частина українців не може отримати пенсію через війну: що буде з цими грошима

Пенсіонери, які отримували пенсії за місцем проживання через відділення Укрпошти, але під час повномасштабної війни опинилися на окупованих, оточених територіях чи там, де йдуть активні бойові дії, то їхні виплати будуть зараховуватися в повному обсязі на рахунки в Ощадбанку.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства соціальної політики.

"Пенсія буде зарахована на рахунки після подання "Укрпоштою" за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях", - написали у пресслужбі.

Таким чином пенсіонер може отримати свої гроші в будь-якому відділенні Ощадбанку на відносно безпечній території лише на підставі паспорту та довідки з податковим кодом, підписавши договір банківського рахунку.

"Якщо людина не звернулася до Ощадбанку за грошовими коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості "Укрпошта" доставить людині за місцем проживання неотриману суму пенсії та пенсію за поточний період", - наголосили в Мінсоцполітики.

Крім того, якщо отримувач виплат переселився на відносно безпечну територію України, то він може звернутися до ПФУ й знову отримувати кошти Укрпоштою за новим місцем знаходження або ж через будь-який банк України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що частині пенсіонерів мають доплатити 500 грн до пенсій.