RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Олафе, даси зброю Україні? Яскраві фотожаби на візит Шольца, Макрона та Драґі до Києва

Сьогодні, 16 чеврня, у Київ прибули канцлер ФРН Олаф Шольц, президент Франції Емманюель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі - вони вперше побували в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ. Україні зреагували на цю подію з гумором - створили фотожаби та меми.

"Апостроф" зібрав найдотепніші фотожаби та меми на приїзд очільників Німеччини, Франції та Італії в Київ.

Найперше, над чим посміялися креативні користувачі соціальних мереж, це прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі, який не надто відомий в Україні. Макрон та Шольц вже давно знайомі кожному пересічному українці, а от італійця впізнали не всі.

Також пожартували й над президентом Франції Емманюелем Макроном - ногами він йде назустріч Україні, говорить, що допомагатиме, а от голова його дивиться в іншу сторону - у тій стороні "вступ Україна до ЄС затягнеться на 15-20 років" (це слова міністра Франції у європейських справах Клемана Бона) .

Не обійшлося й без найболючішої теми для України: постачання озброєння Німеччиною, точніше його повне непостачання. Олаф Шольц на фотожабі, як і в житті, намагається уникнути відповідальності та відповідей на запитання про надання зброї Україні.

Водночас одна фотожаба має традиційний сюжет поїздки в потязі, а саме жарти про їжу, яку зазвичай беруть із собою: варені яйця, смажена курка, алкоголь. Олаф Шольц взяв із собою шнапс, але не хоче ним ділитися - знаменита німецька ощадливість.

Раніше "Апостроф" показував яскраві фотожаби на дефіцит солі в Україні. Українці навіть у такі складні часи не забувають про гумор - нашу національну особливість.