RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Українські партизани руйнують плани Кремля: карти бойових дій та аналіз ISW

Українці продовжують воювати на всіх фронтах, борючись за незалежність України – проукраїнські дії на тимчасово окупованих територіях заважають Росії у планах анексії та повномасштабного адмінконтролю.

Про це йдеться у матеріалі американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російська влада продовжує стикатися з труднощами у реалізації своїх окупаційних планів через проукраїнський тиск на окупованих територіях", - йдеться у повідомленні.

Так, 9 та 11 червня невідомі українські партизани переслідували співробітників МНС Росії у Маріуполі. Крім того, згідно з інформацією українського центру опору, ворожій окупаційній владі не вдається відкрити школи в окупованому Бердянську через спротив вчителів, які відмовляються викладати за російськими програмами.

Передбачається, що такі проукраїнські дії, швидше за все, продовжать підривати зусилля Росії щодо консолідації повномасштабного адміністративного контролю над окупованими територіями та планами російської анексії.

Через такі дії, на думку аналітиків, російські війська можуть влаштовувати атаки під фальшивим прапором довкола Донецька, аби стримати проукраїнські настрої.

Ці можливі атаки можуть також бути відповіддю на заяви західних чиновників 15 червня про збільшення військової допомоги Україні, оскільки президент США Джо Байден пообіцяв надати військову допомогу на суму 1 мільярд доларів, включаючи озброєння берегової оборони, передові ракетні системи, артилерію та боєприпаси для підтримки українських операцій. .

У той час, як члени НАТО оголосили, що додатково продовжуватимуть надавати Україні важке озброєння та системи великої дальності.

На думку експертів ISW, "цей раунд військової допомоги буде неоціненним для підтримки українських операцій проти російських військ на сході України, хоча Україна потребує подальшої постійної підтримки".

Для розуміння військової ситуації в Україні ISW додає карти ведення бойових дій.

Раніше ми писали, яка зброя потрібна ЗСУ.