RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Потрібно трохи почекати: генерал ВСУ розповів, коли чекати на звільнення Херсона

Генерал Дмитро Марченко анонсував наступ української армії на півдні України та порадив дещо зачекати зі звільненням Херсона від окупаційних військ.

Про це він розповів у програмі "Час: Online".

Він зауважив, що наступ ЗСУ на Херсон не буде в швидкому темпі, але й не триватиме роки, як може дехто вважає.

"Треба трішечки почекати. Наскільки мені відомо, наступ уже почався. Так, він не буде такими швидкими темпами, як би нам хотілося. Але не буде так довго, як дехто думає. Не роки – це точно. У нас є чим, у нас є бажання. Нам просто потрібна підтримка. Я розумію херсонців, вони стомилися, дуже тяжко. Військові теж втомилися, їм теж тяжко – але ніхто не відмовляється від визволення Херсону", - зазначив посадовець.

За його словами, звільнення Херсону не може бути швидким, адже військові поводяться обережно і не стріляють по цивільних містах та людях. Цей фактор робить наступ повільним.

"Але це зрозумів ворог. Якщо раніше він ішов по дорогах і по полях, і ми там із ним дуже добре розбиралися, то зараз він розуміє, він заходить у міста, ставить танки між цивільними домівками, не випускають цивільних людей – а це дуже сильно загальмовує наші заплановані дії", - зауважив він.

Також він пояснив, чому українці не відріжуть російське угруповання на правому березі Дніпра біля Херсона від ліній постачання, заблокувавши шлях через Нову Каховку за Дніпро.

"...нам потрібен Херсон не по річку, а він нам потрібен увесь. І якщо ми щось почнемо "обрізати", ми самі собі перекриємо шлях для просування в сторону Генічеська й решти міст", - наголосив генерал-майор.

Як повідомлялося, українські бійці дедалі ближче наближаються до Херсона, а тактичні успіхи щодо контрнаступальних дій можуть перерости у повноцінний контрнаступ.