RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Хімія для городу може бути корисною: дачникам розповіли секрети великих урожаїв

Для того, щоб урожай овочів та фруктів був щедрим і за час вирощування його не знищили шкідники, часто без використання хімії не обійтися.

Про те, застосування яких речовин допоможе городникам та садівникам упоратися з непроханими гостями, розповідають автори Telegram-каналу "Моя дача. Сад та город".

Розчин марганцю та мідного купоросу. Цей засіб є ефективним для боротьби з грибковими хворобами на плодових та ягідних культурах. Підживлення малини, суниць, смородини та агрусу розчином того ж марганцю з борною кислотою допомагає значно збільшити врожай, особливо якщо у вас піщані ґрунти.

Вапняне молоко — один із найуніверсальніших засобів. Воно знищує багатьох шкідників, але при безпосередньому зіткненні з ними.

Сіль. Для того, щоб запобігти розвитку грибкових захворювань плодових дерев, необхідно обприскати насиченим сольовим розчином стволи до розпускання бруньок.

Харчова сода. Її застосовують на виноградниках під час дозрівання ягід. Вона сприяє збільшенню цукристості ягід і зменшує ураженість сірою гниллю. Кальцинована сода допомагає запобігти масовому пожовтенню та несвоєчасному опаді листя на смородині та аґрусі.

Розчин із золи та господарського мила може допомогти у боротьбі з гусеницями на капусті.

Раніше ми писали, яким "чарівним" засобом варто обприскати перці, щоб отримати солідний урожай.