RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Бажання воювати в Україні відпало: розвідка перехопила розмову окупанта з мамою

Російські окупанти намагаються знайти спосіб повернутися з повномасштабної війни проти України, тому що бояться поповнити статистику втрат російського окупаційного війська. Водночас мати окупанта просить його не поспішати з рішенням, відмовляючи сина йти з війни.

Читайте також: Нові удари по Харкову та постачання зброї Україні: онлайн подій війни 19 червня

Про це свідчить аудіоперехоплення розмови окупанта з матір'ю, яке опублікували в Головному управлінні розвідки.

Окупант розповів, що він залишиться на війні мінімум на пів року, попри колишні обіцянки РФ про тримісячний термін перебування на фронті. У зв'язку з цим він шукає спосіб звільнитися.

"Я просто дізнавався, як можна буде ще звільнитися і мені сказали, можливо "за сімейними", якщо треба "за доглядом". Мені сказали, якщо довідка буде, то можна буде тебе звільнити. Щоб мене звільнили і додому відправили. Що батьки в Киргизстані знаходяться, і що я один в сім’ї, нема кому доглядати", - мріє росіянин.

Однак його мати вочевидь переслухала кремлівської пропаганди та агітує сина не поспішати повертатися з війни. Вона радить піти у відпустку, а потім знову піти воювати проти України. Але окупант, який побачив справжні жахи війни й всі втрати ЗС РФ, відповів категорично: "Ні, мам! Все. Не хочу після всього. У мене немає жодного бажання".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що батько окупанта скаржиться на порядки в російській армії: немає ні їжі, ні води, ні медицини.