RU  UA

Нова війна в серці Європи? Як у Литві реагують на погрози Росії

Росія погрожує Литві за позбавлення її можливості транспортувати через країну підсанкційні товари на територію Калінінграду. Утім паніки серед населення немає, оскільки всі розуміють, що це лише спроба залякати людей.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив тележурналіст із Литви Віктор Чернишук.

"Насправді блокади нема. І люди на потягах їздять до Калінінграда з континентальної росії, і товари йдуть, які не є підсанкційними. Під санкціями метал та чорні виплавки та й все. Все це повʼязане з інвазією росії в Україну. Якщо не буде інвазії – так всі кажуть в Литві – якщо ці війська будуть виведені і не буде бойових дій, то й не буде санкцій. В Литві дуже чітко про це кажуть і говорять, що сама росія винна в ситуації, яка склалася зараз", - пояснив Чернишук.

Через ці обмеження росія намагається залякати Литву можливими заходами щодо "захисту своїх інтересів". Проте, за словами журналіста, паніки серед литовців немає.

"Після цих подій, які є і продовжуються в Україні, люди кажуть, що це та сама історія і та сама методика, яку росіяни влаштовують в Україні. Так само вони хочуть налякати литовців. Не налякали Україну, не налякають і Литву. Паніки точно немає", - резюмував Чернишук.