RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Де відпочити в Україні під час війни: список найбезпечніших місць

В Україні йде повномасштабна війна з російськими окупантами, багато вітчизняних курортних міст і селищ захоплені ворогом, або просто небезпечні. Цього року доведеться шукати інших місць для відпочинку всередині країни.

Про це розповідає "Обозреватель".

На Заході України можна відвідати Дністровський каньйон, розташований на кордоні чотирьох областей: Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької та Тернопільської.

Також дуже гарним місцем є Бакота – затоплене село на Хмельниччині, яке називають українською Атлантидою. Там можна насолодитися неймовірними видами та викупатися у Дністрі. Поруч розташований Національний парк Подільські Товтри, що належить до семи природних чудес України.

Чудовий відпочинок можуть подарувати термальні курорти Закарпатської області: Берегове, Солотвино, Косине.

Тим, хто любить санаторії, варто звернути увагу на Трускавець, Моршин, Миргород.

Проте, плануючи відпустку на Заході України, важливо враховувати, що в регіоні зараз дуже багато переселенців. Тому можуть виникнути проблеми з пошуком житла, та й ціни на нього значно зросли. Про бронювання квартири або готелю варто подбати заздалегідь.

Хоча морський відпочинок на даний момент недоступний в Україні, у нас є чудові озера, які подарують релакс та спілкування з природою любителям відпочинку на воді.

Де можна відпочити на озері в Україні:

  • Синевир (Закарпатська область),
  • Світязь, Шацькі озера (Волинська область),
  • Блакитні озера (Чернігівська область),
  • озеро Берестувате (Кіровоградська область),
  • Біле озеро (Рівненська область),
  • Шелехівське озеро (Сумська область).

Як повідомляв "Апостроф", 21 червня на одному з пляжів Чорноморського узбережжя Одеської області здетонувала морська російська міна. Вибухова хвиля пошкодила кілька вікон та ролети невеликої будівлі.