RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Мільйони українців автоматично перевели на нового постачальника газу: скільки і кому тепер платити

З 1 травня 2022 року компанія "Нафтогаз України" стала постачальником "останньої надії" (ПОН) для 8,8 млн українців відповідо до рішення Оператора ГТС України та Міненерго України.

Читайте також: Комуналка по-новому: як новим клієнтам "Нафтогазу" отримати та сплатити рахунок

Про це повідомили у виданні "На пенсії".

Щоб забезпечити безперебійне газопостачання в умовах повномасштабної війни, усі споживачі, які отримували газ від 17 постачальників бренду "Твій газзбут" (104.ua) та ТОВ "Одесагаз-Постачання", з 1 травня 2022 року автоматично перейшли на газ від "Нафтогазу".

Таким чином, за спожитий до 30 квітня газ оплата перераховується попереднім постачальникам, а за той, що спожили після 1 травня, - "Нафтогазу України". Споживачі ПОН отримують паливо за вигідною ринковою ціною - 7,96 грн./куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

Зміни ціни актуальні для споживачів, які раніше отримували газ від місцевих газопостачальних компаній у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що робити з оплатою комуналки, якщо ви не мешкаєте в будинку або він зруйнований.