RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Чому повістки надходять тим, хто звільнений від мобілізації: важливе уточнення

В Україні триває війна з російськими окупантами, до 23 серпня оголошено загальну мобілізацію. При цьому повістки можуть приходити навіть тим, хто має право на звільнення від призову або на відстрочку.

Про те, чому це може відбуватися, розповів начальник прес-служби Закарпатського обласного ТЦК Андрій Акімов, пише "НВ".

За його словами, здебільшого такі ситуації відбуваються тому, що чоловіки забувають або не знають про те, що мають інформувати військкомат про зміну свого статусу.

"Тобто, якщо у людини народилися діти, вона має повідомити про це. Якщо людина отримала інвалідність, вона приходить і просить внести зміни до її облікової справи", - уточнив він.

При цьому найчастіше чоловіки не роблять цього, а ТЦК мають лише списки військовозобов'язаних і не стежать за змінами в їхньому житті.

Акімов запевнив, що ті військовозобов'язані, які мають право на відстрочку від мобілізації, її обов'язково отримають, проте для цього доведеться прийти до ТЦК для уточнення інформації.

Як повідомляв "Апостроф", усі, покликані з мобілізації, які не проходили військову службу або мають значний термін перебування в запасі, проходять обов'язковий курс базової загальновійськової підготовки протягом 30 діб.