RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

У яких випадках можуть позбавити пенсії та як відновити виплати

Українцям, котрих внесли до Єдиного реєстру осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, припиняють нараховувати пенсії. Однак ця людина може поновити виплати після особистого звернення до органів Пенсійного фонду України.

Про це повідомили в "Пенсійному кур'єрі".

"Особа набуває статусу зниклого безвісти за особливих обставин, з моменту внесення про нього відомостей, що містяться в заяві про факт зникнення, до Єдиного реєстру осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, у порядку, передбаченому законодавством, і вважається такою, що зникла безвісти за особливих обставин з моменту подання заявником заяви про факт зникнення особи", - пояснюють у ПФУ.

Варто зауважити, що правовий статус осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, визначає Закон України "Про правовий статус осіб, які зникли безвісти за особливих обставин".

Разом з цим відповідно до статті 47 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", пенсію виплачують пенсіонеру за місцем фактичного проживання в межах України. А от враховуючи ЗУ "Про правовий статус осіб, які зникли безвісти за особливих обставин", особа, яка зникла безвісти, є фізичною особою, про місцезнаходження якої протягом певного часу немає відомостей.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що деяким пенсіонерам виплатили "зайву" пенсію, яку потрібно повернути.