RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як омолодити троянди та виростити солодкі томати: допоможе простий засіб

Про корисні властивості харчової соди для дому знають усі господині та господарі, але також вона стане в нагоді в омолоджуванні троянд, боротьбі з бур'янами та у вирощуванні стиглих та смачних помідорів.

Про це повідомляє "Белновости".

Троянди

Щоб вирощувати тривалий час в тому самому місці красиві і пишні троянди, достатньо оживити кущ розчином із содою. Для цього слід розчинити в п'яти літрах води п'ять чайних ложок соди, а також, за бажанням, додати половину чайної ложки нашатирю і сульфату магнію. Даний засіб варто просто розпорошити на квіти.

Бур'яни

Для того, щоб позбутися бур'янів, достатньо полити зайву траву сумішшю, яку готували вище для омолоджування троянд або ж скористатися таким розчином: літр води та п'ять столових ложок соди.

Помідори

Щоб томати виросли стиглими та смачними, для підживлення по листку слід приготувати 0,5-відсотковий розчин із соди. Така ж суміш допоможе у боротьбі з попелицею, яка дуже швидко може з'їсти посадки.

Раніше ми писали, Покровський розплідник троянд на Донеччині розіслав саджанці рідкісного виду троянди "Мир" по різних регіонах України.

Нагадаємо, щоб отримати хороший урожай, потрібно "почаклувати" над розсадою помідорів у червні. Тут важливо пам'ятати "аксіому" городників: з підживленням помідорів завжди варто бути дуже обережними, тому що рослині легко нашкодити.