RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Новини

8 липня

7 липня

5 липня

Всі новини

Росія нарощує угруповання в Білорусі і стягує сили до Слов'янська

Російська Федерація збільшує військову присутність у Білорусі, з території якої почала обстрілювати Україну.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

У розвідці розповіли про те, що керівництво установ та організацій Гомельської області попереджено про ймовірність повернення підрозділів ЗС РФ. Водночас росіяни планують нарощувати чисельність оперативно-тактичної авіації на території Білорусі. Офіційно – для проведення спільного патрулювання повітряного простору у рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього заплановано переліт 10 літаків на аеродром Барановичі.

Також, за інформацією ГУР, з 22 червня на території Гомельської області продовжуються мобілізаційні навчання. Натомість анонсовані раніше у білоруських ЗМІ заняття з бойової підготовки з резервістами не проводяться. Самих резервістів зараз використовують для господарських робіт.

Крім того, керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі всеукраїнського новинного телемарафону заявив про те, що Росія стягує сили до Слов'янська і, швидше за все, збирається повторити сценарій Маріуполя та Сєвєродонецька.

За його словами, зараз вся лінія зіткнення на Донеччині під постійними обстрілами. У цьому серед пріоритетних напрямів ворога – слов'янське.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що рашисти б'ють по Сумщині, Чернігівщині та іншим напрямкам.