RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Призов чи мобілізаційне розпорядження: які види повісток існують

Незважаючи на те, що повістку військовозобов'язаному в Україні можуть вручити в будь-якому місці масового скупчення людей, це зовсім не означає, що запрошену особу обов'язково закличуть до лав ЗСУ.

Про те, які види повісток є, розповідає "Апостроф".

Так, згідно з інформацією західного міжрегіонального управління Мін'юсту, є 4 види повісток :

  • Повістка, яка вручається для уточнення облікових даних військовозобов'язаного: сімейний стан, місце роботи, наявність дітей.

"Результатом такої перевірки можуть бути виявлені обставини для звільнення від служби в армії. Крім того, можуть бути встановлені підстави для відстрочення призову", - зазначили в міжрегіональному управлінні Мін'юсту.

  • Повістка для проходження лікарської комісії, яка зобов'язує призовника пройти медогляд, з подальшим ухваленням рішення про придатність до служби.
  • Повістка-призов на військову службу.
  • Мобілізаційне розпорядження.

"Такий вид повістки вручається військовозобов'язаним особам, які пройшли медичну комісію та визнані придатними до несення військової служби. У мобілізаційному розпорядженні має бути зазначено про обов'язок з'явитися до певного призовного пункту протягом 24 годин після оголошення мобілізації" , - резюмували у міжрегіональному управлінні Мін'юсту.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Країна-військкомат: де можуть вручити повістку і якою вона буває