RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Продовження мобілізації та воєнного стану в Україні: нардеп розкрив деталі

В Україні можуть пролонгувати дію воєнного стану, термін якого добігає кінця 23 серпня. При цьому потреби у подовженні другої хвилі мобілізації нема.

Про це повідомив народний депутат від "Слуг народу", голова парламентського Комітету з питань національної безпеки й оборони Олександр Завітневич.

За його словами, воєнний стан не будуть продовжувати тільки у випадку успішного завершення війни.

"Чи закінчиться він (ред. - воєнний стан) 23 серпня? З великою ймовірністю ні. Щоб він закінчився, потрібно перемогти в цій війні. Не просто закінчити її, як хтось каже, а перемогти військовою перемогою - звільнити всі наші території", - наголосив він.

Нардеп зауважив, що продовжувати другу хвилю мобілізації поки що не планують, оскільки кількість військових у ЗСУ збільшилася в рази, тому застосовують підхід більш якісного набору бійців.

"Якщо в перші дні там може й кількість превалювала, то зараз більш якісний підхід, беруть людей професійних і мотивованих, щоб вони мали бажання служити і захищати нашу державу", - додав він.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що війна з Росією вимагає змін правил призову на військову службу.