RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Діють за однією схемою: Росія "анонсувала" хімічну атаку по Одесі

Російське Міністерство оборони анонсувало хімічну атаку по Одесі, яку нібито готує Київ. Напередодні подібний анонс стосувався Криворізької ТЕС, по якій сьогодні завдали ракетного удару.

Про це інформують російські пропагандистські ЗМІ, посилаючись на відомство.

"Спецслужбами київського режиму здійснюється підготовка провокації для звинувачення Збройних Сил Росії у нібито застосуванні хімічної зброї проти мирного населення", - кажуть у Міноборони РФ.

При цьому запевняють, що нібито з цією метою у санаторій Міністерства охорони здоров'я України "Приморський" населеного пункту Курортний ще 18 червня прибули представники Служби безпеки України. Мовляв, там опрацьовували з керівництвом закладу питання прийому надання медичної допомоги постраждалим через ураження хімічними речовинами, що відправляють.

Окупанти 27 червня також заявили, що їм нібито стало відомо про намір Києва атакувати Криворізьку теплоелектростанцію, а 28 червня завдали кілька ракетних ударів по Дніпру та області, під час якого ракета влучила на територію Криворізької теплоелектростанції.

Таким чином, у Міноборони озвучують свої майбутні злочини, наперед перекладаючи відповідальність на українську сторону.

Нагадаємо, що 27 серпня рашисти завдали ракетного удару по торговому центру в центрі Кременчука, коли всередині було понад тисячу людей. У РФ сказали, що це - "постановка".