RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Врятуватися просто не було можливості: очевидець розкрив страшні подробиці удару по ТРЦ у Кременчуці

У понеділок, 27 серпня, рашисти здійснили ракетний удар по торгівельному центру в середмісті Кременчука - у цей момент усередині було понад тисячу людей. Пожежу гасили до ранку, але завали ще розбиратиму щонайменше ще два дні. Сьогодні вранці було відомо про 20 загиблих, але ця цифра ще зростатиме під час пошукових робіт.

Про те, чи можна було уникнути такої кількості жертв, в ефірі Апостроф TV розповів співголова волонтерського фонду "Довіра людей", мешканець Кременчука, який був очевидцем ракетного удару по торгівельному центру Олег Попенко.

Він заявив, що його будинок знаходиться за 700 метрів від торгового центру.

"Я відчув перший вибух - затрусився будинок, в загальному коридорі вирвало шибку вікна та впав горщик з квітами. Я почув цей звук, вискочив на балкон і в цей час побачив, як друга ракета влучила просто в торгівельний центр. Буквально за мить на вулицю посипалося скло в сусідніх будинках, в яких не були замінені вікна. А за 10-20 секунд я почув страшенний крик: жіночий, дитячий. Він йшов від торгівельного центру", - заявив Попенко.

Як зазначив очевидець, люди, які знаходилися на виході, встигли вибігти і врятуватися. А ті, що знаходилися всередині, куди якраз довелося влучити ракету, звичайно, там дуже мало, що від людей залишилося.

"Я бачив учора, коли ходив до ТРЦ, десятки швидких, які вивозили людей з відірваними кінцівками. Дорослі люди, підлітки, діти. До речі, з лівого боку від торгівельного центру є дитячий майданчик. Часто там залишалися діти, з кимось із батьків, поки інший йшов закуплятися. Тому там є й постраждалі діти", - розповів Попенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Собаки згоріли живцем, а людей виносили з відірваними кінцівками – мешканець Кременчука розповів про наслідки ракетного удару по ТРЦ.