RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Як правильно вибрати саджанці чорнобривців і доглядати їх: головні поради

Садівники поділилися секретами, як правильно вибрати саджанці чорнобривців, а також основними вимогами догляду за цими квітами.

Про це повідомляє видання Fakty.

Під час вибору саджанців чорнобривців - потрібно звертати увагу не на його висоту, а на корінь та крону. Має бути добре розвинена коренева система та пишна крона, тобто, щоб було багато листя.

Садити саджанці доволі просто, головне - поливати перші три-чотири дні для того, щоб рослини прижилися. При цьому, якщо коріння укоротити (не обрізати, а обірвати руками) на чверть, то рослини зростатимуть швидше.

Поливати чорнобривці треба за мірою необхідності: підсохла земля - можна полити. Зів'ялі квіти потрібно обов'язково обривати, тоді цвітіння на кущі буде пишніше.

Серед добрив, які потрібні для чорнобривців, варто обрати калійні. Оскільки чорнобривці невибагливі, то й особливого догляду не вимагають.

Чорнобривці добре вживаються на клумбі з алісумом, обрієтою, петунією та абелією. Чорнобривці - любителі сонця, проте спокійно ростуть у в напівтіні. Особливо гарно переносять одне одного поруч - чорнобривці та капуста. Своїм ароматом квіти здатні відлякати шкідників, наприклад, білокрилку.

Раніше "Апостроф" писав, як правильно омолодити троянди: допоможе простий засіб.