RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Відпочинок за кордоном під час війни: як виїхати з України та вибрати країну

Через чотири місяці після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у громадян нашої країни виникла потреба у відпочинку. Це не забаганка, а необхідність - водночас виїхати за межі нашої держави в нинішніх умовах не так уже й легко.

Про те, чи можна виїхати за кордон на відпочинок та яку країну обрати, повідомляє "УНІАН".

Як виїхати за кордон

Через закриття громадянського авіасполучення України наші співвітчизники не можуть "злітати на уїк-енд на каву у Відень", як це було до 24 лютого. Перетнути кордон можна тільки сухопутним шляхом - на автомобілі, або пішки, а багатьом доведеться робити пересадки.

На закордонну відпустку за нинішніх умов краще закладати мінімум тиждень, адже на дорогу туди-назад у Вас може піти щонайменше дві доби, а з пересадкою знадобиться ще чимало часу. Наприклад, якщо їхати у відпустку на п'ять днів, з яких два доведеться провести в дорозі, то після такої подорожі ще знадобиться додатковий відпочинок удома.

Однак якщо організувати все "з розумом", то відпочинок точно вдасться.

Як вибрати країну для відпочинку

У нинішніх умовах найкраще проводити відпустку у сусідніх з Україною країнах, особливо якщо у вас мало часу. Цими країнами є Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Молдова – у кожній із цих країн можна знайти щось цікаве.

Якщо ж ви вирішите їхати ще далі, за межі цих країн, то ваша дорога до місця відпочинку також триватиме щонайменше добу. Обов'язково потрібно брати до уваги фактор затримки під час пересадки на інший вид транспорту.

Хто зараз може виїхати за кордон

В умовах війни з Росією не всі громадяни нашої країни можуть виїхати за кордон. Насамперед це стосується чоловіків від 18 до 60 років, але навіть тут є винятки. Жінки та діти можуть вільно виїжджати.

Раніше "Апостроф" детально розповідав про те, як айтішники зможуть виїжджати за межі України.