RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Деякі пенсіонери отримають по 6660 гривень під час війни: когось стосується

Близько 65 тисяч українців літнього віку, які не мають статусу ВПО, отримають грошову допомогу від Мінсоцполітики та УВКД ООН. Вразливим категоріям людей даватимуть виплати протягом трьох місяців у розмірі 2200 грн на одного.

Про це повідомили в пресслужбі Мінсоцполітики.

У рамках Меморандуму про співпрацю, Мінсоцполітики передало перелік літніх людей, які подали заяви на допомогу через "єДопомога", для виплати грошової допомоги Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

"Всі заяви, інформацію про які ми передали до УВКБ ООН, пройшли верифікацію, тобто ми переконались, що це реальні люди з реальними адресами, які насправді відносяться до вразливих категорій. Це люди з деокупованих, окупованих територій та регіонів, у яких ведуться бойові дії, які не є внутрішньо переміщеними особами, але постраждали від війни і потребують підтримки. Це 62 475 сімей, що складаються з 64 886 людей. Протягом трьох місяців кожен член сім'ї отримуватиме допомогу в розмірі 2220 грн", - зазначила очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна.

На платформі "єДопомога" можна залишити заяву на отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій, після чого Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, а міжнародні організації прймають рішення про надання допомоги.

Нагадуємо, що пріорітетними категоріями, яким першочергово нададуть фінансову допмогу, є вразливі групи людей, зокрема, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, що самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як переселенці можуть отримати гроші та ваучери на продукти.