RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Курс молодого бійця: п'ять навичок та знань, які допоможуть при відправленні на фронт

В Україні триває загальна мобілізація, перед відправкою на фронт необхідно опанувати низку навичок.

Про це у Facebook розповів солдат Служби зв'язків із громадськістю Сили територіальної оборони ЗСУ, бізнес-коуч та СЕО комунікаційного агентства Володимир Дегтярьов.

Фізична форма. З великою ймовірністю на фронті доведеться багато рухатися. З вантажем, у бронежилеті, з автоматом, боєкомплектом та рюкзаком вага обладнання на бойці може легко досягати 20-30 кг. Крім того, буде необхідність розвантажувати транспорт, копати та переносити вантажі. Тому важливо заздалегідь підготувати своє тіло до фізичних навантажень.

Збройові навички. Хоча в умовах позиційної війни все вирішує артилерія і до автоматів справа доходить рідко, користуватися зброєю все ж таки потрібно вміти. Варто пройти відповідні курси або взяти індивідуальні тренування в тирі. Також потрібно навчитися доглядати свою зброю, рухатися з нею, перезаряджати і вирішувати технічні проблеми.

Теорія. Військовий рекомендує вивчити структуру армії та підрозділів (відділення-взвод-рота-батальйон), структуру звань та посад у підрозділі, подивитися відео про техніку (типи зброї, артилерії, транспорту, танків, авіації), ознайомитися з видами великокаліберної зброї, щоб розуміти військовий сленг. Корисно буде також переглянути відео про фортифікаційні роботи (тобто як правильно копати окоп, траншею, бліндаж).

Психологія Важливо розуміти, як ви реагуватимете на стрес і почитати про стресі в бойових умовах.

Тактична медицина. Військовий радить пройти всі доступні курси, вивчити алгоритми дії, попрактикуватись на друзях.

Раніше "Апостроф" розповідав, яка зараз існує черга мобілізації і кому можуть видавати повістки.