RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не лише Донбас: експерти озвучили плани окупантів в Україні

Росія не відмовилася від планів захоплення територій за межами Донецької та Луганської областей. Про це свідчить продовження російських наступальних операцій у спробі відновити контроль над населеними пунктами на північ від Харкова, який зараз окупанти не мають шансів захопити.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

На думку аналітиків, перенаправлення російських підрозділів на другорядні театри бойових дій може наблизити завершення російського наступу на Донбасі.

Зазначається, що війська РФ 29 червня провели штурм Дементіївки, приблизно за 15 км на північ від Харкова. Окупанти заявили, що наступ був успішним, проте, за словами голови Харківської ОВ Олега Синегубова, українські війська відбили напад. Аналітики наголосили, що контроль над окремими населеними пунктами на північ від Харкова вздовж лінії фронту, ймовірно, дуже спірний.

Російська армія також вела бої за контроль над Великими Проходами, Цуповкою, Розплідником та Російською Лозовою. Також продовжилися обстріли Харкова та прилеглих населених пунктів.

Експерти ISW констатували, що хоча Кремль і стверджує, що надає пріоритет захопленню Донбасу, він також прагне встановити контроль над українською територією за межами Донецької та Луганської областей. Про це свідчать постійні бої за контроль над населеними пунктами на північ від Харкова.

Як повідомляв "Апостроф", 28 червня голова Харківської ОДА Олег Синегубов заявив, що загрози захоплення Харкова російськими окупантами немає Збройні сили України надійно захищають місто.