RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ворог не пройде: ЗСУ відбили черговий штурм окупантів на Донбасі - зведення Генштабу

Триває 127 доба повномасштабної російсько-української війни, під час якої окупаційне військо РФ несе рекордні для себе втрати. Водночас воно продовжує політику терору проти мирного населення України, не витримуючи потужну оборону ЗСУ.

Про оперативну інформацію станом на ранок 30 червня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

Білоруські підрозділи продовжують перебувати у прикордонних районах Брестської та Гомельської областей. За інформацією Генштабу ЗСУ, військові комісаріати зазначених областей вивчають можливості проведення прихованої мобілізації населення.

Сіверський напрямок

Без значних змін.

Харківський напрямок

Ворог обороняє раніше зайняті позиції, здійснюючи при цьому обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах міста Харків, населених пунктів Питомник, Українка, Перемога, Дементіївка, Прудянка, Коробочкине та Рубіжне.

ЗСУ зупинили російський штурм в районі населеного пункту Дементіївка. Окупанти хоч і відійшли, але завдали авіаційних ударів поблизу Прудянки та Верхнього Салтова.

Слов'янський напрямок

Окупаційне військо проводить перегрупування та обороняється, здійснюючи обстріли із артилерії різних калібрів в районах Мазанівки, Дібрівного та Краснопілля.

Донецький напрямок

Російські окупанти намагаються блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. Вони обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам’янка та Сіверськ, а також завдали авіаудару неподалік Вовчоярівки.

Ворог веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, тривають бої між захисниками України та окупантами.

Краматорський напрямок

Окупанти не вели активних бойових дій, але обстрілювали українські позиції з артилерії.

Бахмутський напрямок

Росіяни обстрілювали неподалік Берестового, Покровського і Званівки та нанесли авіаційний удар в районі Покровського. ЗСУ зупинили наступ та завдали окупантам значних втрат в районах населених пунктів Клинове і Новолуганське, а також відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС - ворог відійшов у двох напрямках.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський і Запорізький напрямки

Російське окупаційне військо обстрілювало райони Водяного, Авдіївки, Мар’їнки, Вугледара, Полтавки, Новоукраїнського, Новосілки та Оріхова, а також завдавало авіаційних ударів по українських позиціях поблизу Авдіївки та Щербаків. Також росіяни намагалися вести штурмові дії у районі Павлівки, проте успіху не мали та відійшли.

Південнобузький напрямок

Ворог постійно обстрілює цивільну і військову інфраструктуру та проводить перегрупування військ. Також завдає ракетно-авіаційних удари в районах Князівки, Потьомкиного і Березнегуватого, веде повітряну розвідку. Загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону - актуальна.

В акваторії Чорного моря перебуває два ворожих носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”, які готові до застосування..

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ завдали нищівного удару по ворогу на півдні України.