RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

"Накрили" нараду старших офіцерів РФ: ЗСУ завдали нищівного удару по супротивнику на Півдні

За минулу добу, 29 червня, Сили оборони півдня України близько 150 разів нанесли вогневі удари по позиціях ворога, а також по скупченню російської техніки та живої сили працювала українська артилерія.

Про це повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

ЗСУ нанесли 7 повітрянх ударів штурмовиками та гелікоптерами, за допомого цього та вогневого впливу вони атакували командно-спостережний пункт російського окупаційного війська, декілька скупчень ворожої сили та техніки, а також два склади з боєприпасами вздовж південної лінії фронту.

Таким чином, українські військові ліквідували 40 російських окупантів, знищили дві гаубиці "Мста-Б" та самохідну "Мста-С", три одиниці броньованої та автомобільної техніки. До того ж висадили в повітря ворожий польовий склад паливно-мастильних матеріалів.

"На Херсонському напрямку свято нашої артилерії. Тільки сьогодні сім великих ударів по накопиченню живої сили, техніки та боєприпасів. Тобто запасів, які забезпечують функціонування військ", - заявив Олексій Арестович в етері "ФейгінLIVE.

За словами радника керівника ОП, ЗСУ вдалося "накрити" нараду старших офіцерів РФ, яка проходила у готельному комплексі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ продовжують контрнаступ під Херсоном, та додав актуальні мапи бойових дій.