RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Справжня знахідка для городу: розчин з лушпиння цибулі допоможе збагатити ґрунт і вилікувати рослини

Досвідчені городники ніколи не викинуть лушпиння з цибулі, адже знають, що воно слугує органічним добривом для рослин та здатне вилікувати їх від хвороб. До того ж розчин на основі з цибулевого лупшиння запобігає появі шкідників на городних культурах.

Про це розповіла городниця з Вінничини Раїса Поймало.

Водний екстракт лушпиння цибулі має безліч корисних властивостей, зокрема, він значно покращує структуру ґрунту та збагачує його корисними мікроелементами, допомагає боротися зі шкідниками та хворобами рослин, запобігаючи їхній появі.

Розчини, відвари чи настої на основі лушпиння цибулі можна використовувати майже для всіх культур на городі: картоплі, помідорів, огірків, перцю, кабачків. Якщо рослини отримають підживлення з лушпиння цибулі, то їхній врожай буде щедрим та тривалим у часі.

Для приготування розчину треба взяти літр цибулиння та залити його 8 літрами окропу, після чого закрити кришкою та чекати добу. Потім варто процідити та розвести водою у пропорції 1:5 - і все. Ним можна обприскувати рослини та лити його у ґрунт кожні два тижні.

Раніше "Апостроф" публікував місячний календар садівника-городника на липень.