RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Українців попередили про тяжку зиму: яка складається ситуація з опаленням

Через війну в Україні, майбутній опалювальний сезон може стати найважчим для країни за останні десятки років, проте українська влада та профільні підприємства вже працюють над забезпеченням потреб енергетичної галузі майбутньої зими.

Читайте також: Європа зістрибує з російської газової "голки": як це вдарить по Україні

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з енергетики Андрій Герус в ефірі єдиного марафону новин.

За попередніми підрахунками, для наступного опалювального сезону країні знадобиться від 21 до 24 мільярдів кубометрів газу. Герус підкреслив, що це орієнтовні цифри та ситуація залежатиме від трьох факторів, які можуть змінитись до кінця літа:

  • якою буде ситуація з окупованими територіями;
  • чи вдасться відбудувати інфраструктуру у зруйнованих містах;
  • скільки підприємств відновить повноцінну роботу.

За його словами, готуватися треба вже сьогодні.

"Наша найбільша національна компанія "Нафтогаз" вже проводить поїздки та зустрічі з представниками інших країн. Це потрібно, щоб спільно вибудувати цю роботу із закачування газу. Зима очікується важка, але ми зробимо все, щоб у нас було і світло, і тепло", – заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики.

Герус також додав, що Україна шукає різні варіанти закупівлі газу за кордоном. Зокрема, йдеться про Словаччину, Угорщину та Польщу, куди паливо поставляється зі США, Норвегії, Азії та навіть Африки. Крім того, Герус зазначив, що українські компанії наразі видобувають газу більше, ніж потрібно для споживання та продажу, тому відповідні запаси накопичуються у підземних газосховищах для використання взимку.

Раніше ми писали, що Україна має можливість повністю відмовитись від імпортного газу , почавши самостійно виробляти біометан.