RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Більшу частину України накриють дощі: тижневий прогноз синоптика на кожен день

На поточному тижні в Україні очікується найпотужніша хвиля спеки з початку літа - на південь та схід країни рухається спекотне повітря з Балканського півострова, а от у західних та північних регіонах очікуються опади.

Про це повідомив кандидат географічних наук та синоптик Ігор Кібальчич.

Погода 4 липня

У понеділок уся територія України буде без хмар - яскраве сонце прогріє повітря до +28+33 градусів удень, а на півдні місцями до +35 градусів. Вночі прогнозується +15+20 градусів. Водночас вітер буде змінних напрямків 3-8 м/с.

Погода 5 липня

У вівторок спостерігатиметься сонячна погода майже повсюду, але ввечері в західних областях будуть грозові дощі, град та шквальний вітер до 15-20 м/с. Нічна температура в середньому +16+23 градуси, а вдень максимальні значення очікуються на рівні +29+34 градуси, тоді як у південних та центральних областях спека посилиться до +35+37 градусів.

Погода 6 липня

У середу у західних регіонах очікуються опади, а в північних регіонах дощі пройдуть у денний час, тоді як на решті території буде суха погода. Уночі температура повітря буде від +16 до +23 градусів (найтепліше у південній частині країни), а вдень прогнозується похолодання в західних областях до +15+20 градусів, на решті територій +30+36 градусів (на півдні місцями +36+38 градусів). Вітер переважно південно-східний, у західних областях північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

Погода 7 липня

У четвер короткочасні дощі дійдуть до центральних та північних областей, а місцями будуть грози, шквалисті посилення вітру до 15-20 м/с. До того ж температурний фон знову буде різноманітним: уночі повітря охолоне до +13+18 градусів, у західних областях +9+14 , на сході та півдні +17+22 градусів. Вдень максимальна температура в Україні становитиме +23+28 градусів, а в південних та східних областях утримається спека: +31+36 градусів.

Погода 8 липня

У п'ятницю дощі охоплять більшість західних, північних та центральних регіонів України. На півдні та сході утримається суха та спекотна погода.Температура нічного повітря прогнозується в межах +13+18 градусів, на півдні до +22 градусів. Водночас удень у західних та північних регіонах температура коливатиметься від +22 до +27 градусів, у південних та східних областях від +30 до +35 градусів. Вітер буде змінних напрямків зі швидкістю 5-10 м/с, а при грозах місцями шквалистий.

Погода 9 та 10 липня

На вихідних дощі та грози очікуються в більшості областей України, а найбільш потужні будуть в західних областях. Нічна та денна температура будуть такими ж, як і в попередні дні. Те ж саме можна сказати про вітер - змінні напрямки, 5-10 м/с, при грозах з поривами.

Раніше "Апостроф" повідомляв про прогноз погоди на все літо від синоптика.