RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Рашисти хочуть стратити ще двох полонених іноземців, які воювали в лавах ЗСУ

У так званій "ДНР" окупанти хочуть стратити ще двох іноземців - громадян Великої Британії, які добровільно воювали на боці ЗСУ та наразі знаходяться у полоні російських бойовиків.

Про це повідомляє британське видання Тhe Guardian.

Окупаційна прокуратура висунула британцям-добровільцям Ендрю Хіллу та Ділану Хілі звинувачення у нібито "насильницькому захопленні влади" та "проходженні терористичної підготовки".

Британський уряд засудив використання військовополонених у політичних цілях і порушили це питання перед Росією.

"Ми постійно контактуємо з урядом України щодо цих справ і повністю підтримуємо Україну в її зусиллях щодо їх звільнення", - зазначається у заяві речника британського МЗС.

Менеджер Amnesty International у Великій Британії з реагування на кризи Крістіян Бенедикт заявив, що шанси того, що полонені отримають справедливий "суд" у "ДНР" або у Росії - вкрай малі.

"Якщо влада не представить чітких доказів того, що Хілі та Хілл причетні до військових злочинів, цей фіктивний судовий процес має бути негайно припинено", - заявив він.

Фото: east2west news/SWNS

Раніше ми писали, двоє колишніх американських військовослужбовців потрапили у полон до російських окупантів під час боїв в Україні. 39-річний Олександр Друке та 27-річний Енді Х'юїн є добровольцями одного з регулярних підрозділів ЗСУ.