RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Окупанти не змогли захопити Луганську область: скільки селищ утримують ЗСУ

Російським окупантам досі не вдалося захопити всю Луганську область та вийти на її адміністративний кордон: у двох населених пунктах продовжуються бої.

Про це розповів очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, інформує "Апостроф".

За його словами, російські загарбники націлені на цілковите захоплення області, тому ворожий вогонь не стихає.

При цьому окупанти щодня отримують наказ просуватися далі, та через великі втрати живої сили не завжди його виконують. Про це кажуть як полонені, так і ті, хто спілкується із жителями Лисичанська та Сєверодонецька. Так, тільки під час штурму Лисичанська Росія втратила тисячі солдатів. Хоч російська армія має перевагу у силі та засобах, однак ЗСУ краще підготовлені та мотивовані.

Варто зауважити, що 5 липня росіяни намагалися просунутися до Донецької області та перерізати дорогу Бахмут – Лисичанськ (повз Білогорівку), однак українські бійці їх відтиснули.

Ще російським підрозділам стали несвоєчасно підвозити боєприпаси через точність українських військових, які останнім часом понищили кілька складів боєкомплектів на окупованій території, зокрема у Кадіївці.

Як повідомлялося, британська розвідка дійшла висновку, що наступною ключовою битвою у боротьбі за Донбас може стати Слов'янськ.