RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Призвано вже близько 700 тисяч: полковник оцінив необхідність масової мобілізації

В Україні з початку повномасштабного вторгнення військ РФ мобілізували до армії близько 700 тисяч осіб. Однак призивати ще два мільйони, як заявляв нардеп Давид Арахамія, потреби немає.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" сказав нардеп, полковник СБУ, "кіборг" Роман Костенко.

"Така кількість мобілізованих ситуацію не змінить. Наприклад, зараз у нас уже мобілізовано орієнтовно 700 тисяч людей. Росіян же наступає набагато менше, але вони наступають на техніці, за рахунок чого захоплюють території. Ми повинні зважати на те, як іде зараз сучасна війна. Я завжди наводжу приклад: візьмемо 100 танків, в кожному з яких – по троє людей, тобто загалом це 300 людей. Думаю, 100 танків, при вмілому їх застосуванні, можуть зробити набагато більше, ніж тисячі людей, навіть десятки тисяч людей", - вважає нардеп.

На його думку, потрібно йти шляхом саме забезпечення технікою, під яку і мобілізувати людей і вести їх у бій.

"А не просто ми зараз намобілізуємо три мільйони… І що? Це ж не наполеонівські війни, коли люди шаблями вирішують усе на полі бою. Так, певна кількість мобілізованих нам потрібна, щоб замінювати корпуси резерву. Але потрібно піднімати зараз наш оборонно-промисловий комплекс, змушувати його працювати, ремонтувати, виготовляти та давати конкретну зброю, якою можна вражати противника”, - заявив Костенко.

Як повідомляв "Апостроф", у Міністерстві оборони виступили з роз'ясненням щодо нібито заборони виїзду жінок за кордон. Вже з 1 жовтня в Україні розпочинається процес постановки на військовий облік військовозобов'язаних жінок.