RU  UA

Будуть добрі новини: боєць ЗСУ розповів, коли чекати на звільнення Херсона

Окупований Херсон може бути звільнено швидше, ніж це очікувалося раніше. Хороші новини можуть з'явитися вже у липні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ, громадський діяч та активіст Євген Карась.

“Представники ГУР оцінили, що, можливо, Херсон буде звільнено у коротший строк, ніж ми це планували, і що з високою ймовірністю вже у липні будуть хороші новини. Якщо я не помиляюсь, це Кирило Буданов особисто казав. І це публічна та офіційна оцінка стану справ, зокрема, за Херсонським напрямком”, – сказав він.

За словами Карася, окупанти самі чекають на наступ українських військових саме на Херсонсько-Запорізькому напрямку і дуже його бояться. Під приводом перепочинку після повної окупації Луганської області Путін приховує нездатність своєї армії до подальшого просування.

“Ми знаємо, що це означає – вони просто далі вже не можуть наступати. Можливо, вони перекидатимуться на Херсонщину, але це не дуже допоможе, бо наші війська будуть до цього готові. Операція на Херсонщині, я думаю, розвиватиметься у ті строки, які визначив Генштаб”, – зазначив він.

Військовий додав, що зброя від союзників надходить достатньою мірою, щоб ЗСУ просувалися вперед, а не стояли в обороні. Ще одною причиною для якнайшвидшого постачання озброєння є варварські бомбардування українських міст та торгових комплексів.

“На нас справді чекають хороші новини. Це те, що я бачив з огляду на стан російських військ. Липень буде дуже цікавим для нас у цьому контексті”, – сказав Євген Карась

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: З кожним днем робота ЗСУ вселяє росіянам ритуальний жах – боєць ЗСУ Карась