RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українці не знають, до кого звертатися: експерт розповів про проблеми нового опалювального сезону

Раніше влада заявляла, що хоча найближча зима буде надскладною, тепло в будинки подадуть вчасно, а тарифи на опалення для людей не підвищуватимуть. Однак зараз опалювальний сезон опинився під загрозою зриву через нездатність ДК "Нафтогаз" власними силами обслужити 12 мільйонів споживачів газу.

Про це повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у Facebook.

Він уточнив, що зараз менеджери "Нафтогазу" шукають підрядників для обслуговування 12 мільйонів споживачів газу, яких навесні йому передав Кабінет Міністрів. Зараз багатьом споживачам просто нема до кого звернутися.

"Якщо вони не знайдуть посередника, доведеться будувати нову інфраструктуру. Гроші на це закладуть у ціну газу або попросять знову у держави", - пояснив Попенко.

При цьому, за його словами, споживачі газу не розуміють, хто відповість на питання щодо ціни, оплати, боргів, підключення тощо, і чому не можна було автоматично переказати залишки на рахунках клієнтів.

"Кому пощастить - додзвонюється в контакт-центр "Нафтогазу". Якщо не додзвонився - альтернатив небагато - 13 центрів підключення клієнтів по всій країні", - описав ситуацію експерт.

Як повідомляв "Апостроф", днями прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що кабінет міністрів уже розпочав підготовку до майбутнього опалювального сезону з урахуванням усіх викликів та загроз.