RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

З огляду на всі виклики та погрози: українцям розповіли, яким буде новий опалювальний сезон

Кабінет міністрів вже розпочав підготовку до майбутнього опалювального сезону, з урахуванням усіх викликів та погроз.

Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль на брифінгу у рамках Конференції відновлення України у швейцарському Лугано.

“Ми створюємо відповідний запас модульних котелень, які можна швидко привозити та розвертати. Виробляємо запас спеціальних генераторів для електроенергії та запас очисників для питної води. Ми готуємось до опалювального сезону, але треба розуміти, що швидко відновити централізоване теплопостачання там, де розбито великі теплоелектростанції, буде складно”, – сказав він.

За словами Шмигаля, для таких випадків прописано та узгоджено всі процедури. Усі питання щодо опалювального сезону знаходяться під контролем Міністерства розвитку громад та територій та Міністерства енергетики, також створено штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду.

Прем'єр-міністр додав, що Україна підписала угоди на встановлення модульних будинків для майже 15 тисяч сімей, які втратили житло.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що найближчий опалювальний сезон буде складним. Сотні тисяч споживачів можуть залишитись без тепла. Причина – у технічному стані котелень, ТЕЦ та теплових мереж, багато з яких було пошкоджено під час війни.