RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Як позбутися мух у квартирі та приватному будинку: 4 народні способи

Влітку разом з появою великої спеки у квартирі чи приватному будинку можуть з'явитися небажані гості - мухи. Цих комах бажано позбуватися одразу, тому що легко можуть завдати здоров'ю людини серйозної шкоди. Вони є переносниками багатьох захворювань, зокрема, холери, дизентерії, кон'юнктивіту, тифу, туберкульозу, паразитичних хробаків.

"Апостроф" зібрав найдієвіші "народні" методи боротьби з цими небезпечними комахами.

Ефірні олії з різким запахом

Мухи сідають, як виявляється на все, їм дуже не подобається запах м'яти перцевої, лаванди, евкаліпта та лимонника. Тому варто в будинку поставити аромолампу, капнувши туди пару крапель цих олій.

Горілка

Також мухи не виносять запах горілки. У розпилювач для квітів треба налити трохи горілки та окропити приміщення. Для людини такі пари абсолютно безпечні, а от мухи втікатимуть геть. Також, щоб мухи не заважали на дачі чи в скотарні, де багато мух - можна розтерти тіло горілкою.

Ароматні трави та квіти

Мухи не виносять запахи деяких трав та квітів, тому можна під вікнами посадити такі трави, прянощі і квіти: герань, базилік, лаванда, м'ята перцева запашна, пижмо, полин. Засушивши ці рослини, можна зробити саше і покласти їх поруч з обіднім столом. Можна взяти аптечну олію гвоздики чи духмяну приправу в магазині, яку в будинку можна розкласти для відлякування мух.

Саморобна харчова пастка

Харчову пастку можна зробити з порожньої банки та привабливих для мух рідин. Можна налити туди молоко чи воду, розведену з варенням, медом чи цукром.

Раніше "Апостроф" писав, як назавжди позбутися мурах у домі та на городі.