RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Важливо дотримуватись головного правила: дачникам розповіли, як виростити солодкий перець

Щоб плоди болгарського перцю виросли соковитими, смачними та пружними, не слід садити поряд різні сорти цього овочу, щоб вони не запилювалися, а солодкі сорти не стали гірчити.

Про це повідомляє Сегодня.

Так, в першу чергу, перед посадкою необхідно вибрати правильний ґрунт для вирощування солодкого перцю – він повинен бути супіщаним і здатним добре зберігати вологу. На важких глинистих та піщаних ґрунтах перець росте повільно і хворіє в спеку. Крім того, місце має бути заховано від вітру - як варіант, можна поряд висадити високорослі рослини, але так, щоб вони не затіняли перець. Висаджують розсаду приблизно на початку червня, коли на стеблі з'явилося щонайменше 5-7 листків.

Ряди з розсадою розташовують на відстані 50-60 см один від одного, а перці - 40-50 см. При посадці рослину поглиблюють до першого листочка. Для збирання хорошого врожаю, різні види перцю на ділянці потрібно висаджувати якнайдалі один від одного, тому що перець легко піддається запиленню, і солодкий сорт може дати гіркі плоди.

Перці люблять помірний, але при цьому регулярний полив. З другої половини літа необхідно поливати кус рясніше, для цього можна використовувати настоянку кропиви. Також, рекомендується періодично розпушувати ґрунт на глибину 7-8 см, щоб не утворювалася кірка.

Раніше ми писали, як уберегти кущі перцю від загибелі та зібрати добрий урожай.