RU  UA

Чому окупанти провалили наступ на півдні України: генерал назвав причини

Збройні Сили України поступово переходять в контрнаступ на півдненному напрямку, тоді як російські окупаційні війська не спромоглися за чотири місяці війни просунутися до Миколаєва. Невдачам російських окупантів сприяла обізнаність українських захисників та супротив місцевого населення, чого росіяни зовсім не очікували.

Про це "Апострофу" повідомив генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко.

За його словами, складно визначити, які саме були прорахунки російських окупантів, тому що вони йшли великою кількістю. Однак росіяни все ж розраховували, що сил України буде недостатньо на Миколаївщини для стримування їхнього просування.

"Вони не розуміли, що ми були дуже проінформовані про їхнє переміщення. Вони не розуміли, що ми дуже добре знаємо місцевість, що відіграло свою роль у захисті Миколаєва. Якщо ви знаєте, між Миколаєвом та Херсоном знаходиться дуже велика зрошувальна система. Просто так її не можна переїхати. Там є три мости, два з яких ми підірвали. Залишили один для проходу. Потім чекали на скупчення їхньої техніки та вдало її знищували", - пояснив Марченко.

До того ж російські окупанти були впевнені, що в південних регіонах живуть люди з проросійськими поглядами, які зустрічатимуть окупантів із прапорами країни-терориста РФ та ще й припрошуватимуть їх захоплювати міста. Але росіяни виявили, що супротив місцевого населення проти російської окупації надвичайно сильний.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Звільнення Криму неминуче, як і знищення Кримського мосту – генерал Дмитро Марченко