RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не тому перерахували гроші: з українців вимагають двічі заплатити за газ

Більшість населення України в червні перевели на нового постачальника газу - "Нафтогаз". Однак це зробили "заднім числом", а повідомили із запізненням. У зв'язку з цим українці заплатили за газ газзбутам, а мусили б "Нафтогазу".

Про ситуацію розповіли в UBR.

Дехто із споживачів поскаржився, що заплатив за газ у травні старому постачальнику за платіжками, які продовжували приходити. І разом з цим у таких споживачів виникла заборгованість перед "Нафтогазом".

Утім, газзбути відмовляються передавати "Нафтогазу" переплачені кошти. Переплату можна повернути лише після надсилання письмової заяви з копією паспорта, ідентифікаційного коду та IBAN-кодом. Станом на 11 липня такою можливістю скористалися лише 5% клієнтів, які переплатили в травні за платіжками "Твій газзбут".

Крім того, споживачі, які не переплачували в травні за газ, однаково зіштовхнулися із труднощами у розрахунках за платіжки, тому що багатьом надходили квитанції від старих постачальників, у яких, щоправда, сума до сплати становила нуль гривень. Водночас споживачі мусять окремо сплачувати за споживання газу та його розподіл за двома різними квитанціями. Наприклад, за розподіл потрібно платити на рахунок облгазу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як повернути переплату за газ та які документи для цього потрібні. Детальна інструкція, щоб повернути кошти та уникнути боргів перед новим постачальником.