RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Тисячі українців залишаться боржниками "Нафтогазу": у чому причина

Більше мільйона українців у червні перевели до нового постачальника газу - "Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Однак зробили це "заднім числом", через що багато споживачів опиняться у боргах.

Про це повідомили в пресслужбі "Нафтогаз України".

Компанія 5 липня отримала інформацію, що Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) переніс усі відбори газу побутових споживачів "КиївГазЕнерджи", ТОВ "ЛУБНИГАЗ-ТРЕЙДИНГ", ТОВ "ГАЗ РЕСУРС КОМПАНІ", ТОВ "Тернопільміськгаз", ТОВ "УМАНЬГАЗ ЗБУТ" і ТОВ "Черкасигаз Збут" на "Нафтогаз України", починаючи із травня цього року.

"Це вже друге подібне рішення ОГТСУ за останній місяць, яке ухвалено заднім числом без нашого відома та погодження", - наголосили в пресслужбі.

Як відомо, у червні 1,3 млн українців, що отримували газ від зазначених постачальників, перевели на остачальника "останньої надії" (ПОН), тобто "Нафтогаз України". Споживачі вже заплатили гроші попередньому постачальнику, і тому матимуть борг перед новим - "Нафтогазом".

"Ми розуміємо, що клієнти цих компаній проводили розрахунок за попередній період з вищезгаданими компаніями, проте з огляду на рішення ОГТСУ поставку газу за травень та червень 2022 року здійснював "Нафтогаз", - пояснили в компанії і водночас порадили звертатися до попередніх постачальників із заявою про повернення переплачених коштів.

Також у компанії звернули увагу, що відповідно до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2496 попередні постачальники мали передбачити свою нездатність продовжувати постачання природного газу і завчасно (не пізніше ніж через три робочі дні після дня, коли стало відомо про відповідні обставини) повідомити про це всіх споживачів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які проблеми можуть виникнути в новому опалювальному сезоні.