RU  UA

Перестаньте її ховати: у Вінниці розповіли про стан мами загиблої Лізи

Мама загиблої під час ракетного удару по Вінниці Лізи – Ірина не померла, а перебуває в лікарні у важкому стані. Окрім того, інформація про те, що жінка втратила кінцівку, не підтвердилася.

Про це в ефірі Апостроф TV заявила депутатка Вінницької міської ради Олена Верлан-Кульшенко.

"Я спілкуюся з рідними Ірини, з батьком Лізи, з обома бабусями. На даний час мама знаходиться в важкому стані в реанімації. Я би дуже просила тих "доброзичливців", які намагаються її вже другу добу поховати, зупинити цей процес, тому що Ірина у важкому стані, але вона жива. Окрім того, інформація про те, що вона втратила кінцівку не підтвердилася. У неї важкий стан, важкі травми, але вони не повʼязані із втратою кінцівок", - наголосила чиновниця.

За словами депутатки, людям варто бути більш обережними в своїх висловлюваннях про долю постраждалих під час удару. Вони мають з повагою поставитися до того, що зараз переживають їхні рідні.

"Зрозуміло, що така інформація вдаряє по рідних, вона виснажує їх ще більше. Тому я в себе на сторінці у Facebook і в інших соціальних мережах виступила із проханням зупинити цей процес і розділити не тільки скорботу по втраті маленького сонечка Лізи, адже вона стала символом нашої Вінничини, як і двоє інших хлопчиків, які загинули від вибуху. Я просила, щоб люби зрозуміли і поставилися з повагою до того, що зараз переживають родини, які втратили своїх близьких, і родини, які зараз піклуються і чиї рідні борються за те, щоб залишитися на цій землі", - додала Верлан-Кульшенко.