RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Ворог готується до штурму на Донбасі: зведення Генштабу на ранок 15 липня

Країна-терорист Росія веде повномасштабну війну проти України вже 142 доби. За цей час ЗСУ знищили десятки тисяч російських окупантів та тисячі одиниць їхньої військової техніки, а також відбили незліченну кількість атак. Зараз ворог обстрілює Україну з усіх видів озброєння та веде активну розвідку.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ у зведенні станом на 15 липня.

Волинський та Поліський напрямки

Без змін у діяльності ЗС Білорусі.

Сіверський напрямок

Ворог посилено охороняє ділянки українсько-російського кордони, а також обстрілює позиції ЗСУ в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей для демонстрації своєї присутності.

Харківський напрямок

Окупанти намагаються утримувати зайняті райони й недопускати просування українських військ у сторону держкордону, здійснючи обстріли обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Петрівка, Рідне, Соснівка, Слатине, Пришиб, Руські Тишки, Питомник, Верхній Салтів та інших. Окупаційне військо вело повітряну розвідку оперативно-тактичним БПлА “Орлан-10” неподалік Приморського.

Слов'янський напрямок

Росіяни роблять спроби покращити тактичне положення та вести наступ у напрямку Слов'янська, обстрілюючи із артилерії райони Дібровного, Подолівки, Мазанівки, Адамівки, Чепіля, Краснопілля, Курульки та інші н.п.

Донецький напрямок

Російські окупанти продовжують вогневий вплив на підрозділи ЗСУ з артилерії і танків на всій лінії зіткнення. Також вони ведуть активну розвідку, зосереджуючи зусилля на Бахмутському та Новопавлівському напрямках та намагання просунутись у напрямку Соледара та Бахмута.

Краматорський напрямок

Ворог перегруповується, щоб відновити наступ на Сіверськ. Обстріляв райони Краматорська, Закітного, Григорівки та інших із ствольної та реактивної артилерії, наніс авіаудари поблизу Верхньокам'янського.

Бахмутський напрямок

Російські окупанти обстріляли українські позиції в районах населених пунктів Новолуганське, Покровське, Весела Долина, Берестове, Веселе, Майорськ, Вершина. Також завдали авіаударів неподалік Семигіря, Берестового та території Вуглегірської ТЕС. ЗСУ успішно зупинили спроби штурму росіян в районі Кодеми та Білогорівки та ворожі намагання захопити села Спірне та Вершина. Ворог зіштовхнувся із запеклим опором, поніс значні втрати та відступив.

Біля Бахмутського ворог задіяв БпЛА. Разом з цим росіяни намагаються посилити систему протиповітряної оборони тилових баз та підрозділів.

Курахівський, Новопавлівський і Запорізький напрямки

Хоч росіяни не проводили активних бойових дій, але постійно обстрілювали українські позиції на всій лінії зіткнення, завдавали авіаційних ударів поблизу Кам’янки та нанесли ракетний удар по цивільних об'єктах у районі Вугледара.

Українські захисники зупинили спробу ворожого наступу поблизу Водяного за допомогою влучного артилерійського вогню.

Південнобузький напрямок

Російські окупанти систематично обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру, завдали ракетного удару по Миколаєву та авіаударів в районах Великого Артакового та Ольгіного.

"Ворог вів повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами оперативно-тактичного і тактичного рівнів та продовжує інженерне обладнання позицій. Зберігається значна загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Російські окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об’єктів на території України, продовжують відверто брехати про розташування військових підрозділів в дитячих садках, лікарнях та церквах", - резюмували в Генштабі ЗСУ.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Сяйво" HIMARSа: як рашистам виносять артилерійські склади та техніку