RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Капуста, квасоля і не тільки: що ще можна встигнути посадити у липні

У другій половині липня українці можуть посадити на своїх городах багато культур, які можуть дати гарний врожай.

"Апостроф" розповідає, які культури ще не пізно висадити.

Як посіяти салатні культури влітку

Липневу спеку зможуть перенести літні та осінні сорти салатів. В разі посіву, особливо якщо літо жарке, дачникам важливо підтримувати потрібне поливання, оскільки через нестачу вологи салати починають гірчити. Щоб мати зелень - насіння можна висівати кожні два тижні.

Як висіяти кріп у липні

Кріп так само можна висівати від весняних місяців кожні 10-15 днів аж до осені. Найкраще він росте на добре розпушених плідних ґрунтах із гарним освітленням, а перші паростки з'являються через 13-18 діб після посіву. Українцям рекомендують насіння перед посівом 2-3 дні вимочити у воді для того, щоб проростки виднілися швидше. Під час липневої спеки кріп треба добре поливати, тому що в разі нестачі вологи листя кропу дрібнішає і грубіє.

Вирощування шпинату в липні

До середини серпня шпинат сіють для того, щоб отримати молодий врожай. Посів проводять з інтервалом 20-30 днів, а для другого місяця літа вибирають сорти, стійкі до стеблування. Такий вид насіння висівають від кінця липня до середини серпня, щоб рослини до морозів встигли утворити невелику розетку листя.

Посадка буряка в липні

Буряк садять в липні, щоб мати молоді плоди восени. Щоб прискорити ріст культури - її треба посадити на вузьких грядках, оскільки це не тільки прискорює зростання буряка, але й скорочує термін дозрівання коренеплодів.

Вирощування квасолі влітку

На початку липня можна ще раз посіяти кущову квасолю ранньостиглих сортів. Навіть якщо літня спека завадить отримати добрий урожай ніжних стручків, квасоля стане гарним добривом для вашого городу.

Яку капусту можна посадити в липні

Кращим варіантом для липневого садіння є ранні сорти, термін дозрівання яких після становить не більше 45-55 діб. Для українських городів також підійдуть пекінська та китайська капусти, однак садоводам варто враховувати чутливість культури до тривалості світлового дня. Якщо день короткий - від 12 до 14 годин - відбувається зростання листя та зав'язування качана. За тривалішого освітлення - від 16 до 18 годин - ви ризикуєте втратити врожай.

Раніше ми розповідали, як українцям не втратити врожай смородини.