RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Переселенці скаржаться на виселення їх зі шкіл: у якому разі це незаконно

Віцепрем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що переселенців, які тимчасово живуть у закладах освіти, не можна виселяти без надання їм іншого житла.

Про це вона повідомила на міжвідомчій нараді у Кабміні, передає Мінреінтеграції на своєму офіційному каналі у Telegram.

Так, на гарячі лінії Міністерства почали надходити скарги від внутрішньо переміщених осіб, які наразі розміщені у школах, що напередодні нового навчального року деякі заклади освіти намагаються їх виселяти або навіть брати гроші за нібито "оренду" тимчасового прихистку таких громадян. Вже надійшло 312 подібних скарг з 7 по 13 липня.

На міжвідомчій нараді під головуванням Верещук було вирішено, що тимчасові прихистки переселенців будуть реконструйовувати або ремонтовувати до холодів, а також місцева влада обов'язково повинна створити додаткові запасні місця для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

За словами міністерки, громадяни, які вимушено переселились у навчальні заклади, мають бути забезпечені альтернативним житлом, яке буде придатним для проживання, відремонтованим та утепленим. Це потрібно зробити до початку навчального року.

"Без цієї умови виселення їх неприпустимо!”, - зауважила вона.

Раніше ми інформували, в Україні багато внутрішньо-переміщених осіб, повернувшись додому, не можуть зупинити свій статус ВПО. Експерти пояснили, що робити в такому випадку та що загрожує при незаконному отриманні виплат.

Нагадаємо, українці, які постраждали від повномасштабної російсько-української війни, можуть отримати грошову допомогу від міжнародних організацій. Для цього потрібно заповнити заявку на державній платформі єДопомога. Про те, як це зробити, дізнавався "Апостроф".