RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бердянськ порожній в окупації: як виглядає курорт і що з цінами, відео

Унаслідок повномасштабного російського вторгнення українські курорти залишилися без відпочивальників і відновідно без прибутку. Не став винятком і Бердянськ на узбережжі Азовського моря. Місцеві підприємці йдуть на будь-які послуги, аби заохотити людей поселетися в їхньому готелі чи посидіти в кафе.

Про це розповіли в "РІА-Мелітополь".

Нині, у розпал сезону, на пляжах Бердянська можна помітити лише нечисленних місцевих мешканців. Ще минулого року бердянці не знали, куди подітися від значного напливу туристів, а зараз мріють про їхнє повернення.

Для порятунку свого курортного бізнесу бердянські підприємці значно знизили ціни - житло можна найти за 75 гривень за добу. Квартири в центрі міста, які раніше здавали від 500 гривень, зараз коштують 200-250 гривень, а елітне житло можна орендувати за 500-800 гривень за добу.

Також у Бердянську спостерігаються проблеми з необ'єктивним ціноутворенням. Наприклад, ціни на фрукти та овочі доволі невисокі, бо російські окупанти не дали фермерам збувати продукцію за межами зони окупації. Натомість імпортні фрукти виросли в ціні в кілька разів. Крім того, істотно подорожчало м'ясо, зокрема, сало продають за 180 грн за кілограм.

"Російські товари, які активно завозяться з Криму, мало того, що продаються за невиправдано завищеною ціною, ще й відрізняються надзвичайно низькою якістю. У місцевих соцмережах можна побачити сотні скарг бердянців на огидний смак російських продуктів, а також на прострочення та неякісні товари", - додали у виданні.

Однак "принади" так званого "руского міра" на цьому не закінчуються: містом розвішені білборди з російською пропагандою та цитатами глави країни-терориста РФ Путіна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни викрали в Бердянську судно із зерном. Україна вимагає заарештувати його.