RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Чому повістки в Україні почали вручати частіше: експерт назвав причини

Через війну з російськими окупантами в Україні щонайменше до 23 серпня оголошено загальну мобілізацію. Хоча зараз військових на фронті вистачає, вручення повісток пов'язане із втратами та необхідністю ротації.

Про це розповів колишній радник керівника МВС та глави Офісу президента Віктор Андрусів, пише "НВ".

"Коли ми мобілізуємо, то цих мобілізованих солдатів повинні одягнути, вчити, годувати. Тому мобілізація походить лише від потреби фронту. Тобто, якщо ми зазнали втрат, або нам потрібно вивести на відновлення солдатів, які там уже чотири місяці десь на передовій перебували, ось тоді відбувається мобілізація. Тобто вона триває постійно", - пояснив він.

Андрусів наголосив, що мета у поповненні лінії фронту, а не в мобілізації якомога більшої кількості людей. За його словами, браку мобілізованих в Україні зараз немає, але є нестача техніки та артилерії.

"Солдат потрібно перевозити, солдати повинні мати чим воювати. Як ми бачимо, це не автомат, з яким у нас немає проблем. Тому станом на зараз процес мобілізації цілком задовільний", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні зареєстрували петицію, згідно з якою в країні хочуть заборонити видавати повістки на вулицях, АЗС та блокпостах - вона набрала необхідну кількість голосів лише за два тижні і тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.